تکنولوژی جدیدی که عمر باتری‌ها را دو برابر می‌کند

با پیشرفت تکنولوژی، گوشی‌های هوشمند نیز روز به روز قدرتمندتر از نسل قبلی خود می‌شوند. رم بیشتر، رزولوشن صفحه نمایش بیشتر،پردازنده‌های سریعتر و سایر ویژگی‌هایی که به گوشی‌های هوشمند اضافه می‌شوند عملکرد بهتر و قدرتمندی به کاربران ارائه می‌کنند اما یک نقطهضعف بزرگ هم وجود دارد و آن عمر باتری در این گوشی‌ها است. با قدرتمندتر شدن گوشی‌ها مصرف باتری آنها در دوره‌های زمانی کوتاه بیشترمی‌شود، اگرچه باتری‌ها نیز در هر نسل با افزایش ظرفیت رو به رو می‌شوند اما این افزایش تنها از این جهت صورت می‌گیرد که عمر باتری‌ها در همان سطح باقی بماند.

اکنون گزارش جدیدی منتشر شده که ادعا می‌کند طی یکسال آینده یک تکنولوژی جدید لیتیوم یون برای باتری‌ها در دسترس خواهد بود که عمرباتری‌های امروزی را دو برابر می‌کند. این تکنولوژی توسط SolidEnergy Systems طراحی شده و تا پایان سال در پهپاد ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و موارد استفاده آن در سایر دستگاه‌ها نیز به زودی اعلام می‌شود. بر خلاف باتری‌های لیتیوم یون معمول که از گرافیت استفاده می‌کنند این باتری‌هایجدید از لیتیوم فویل فلزی استفاده می‌کنند. ضخامت این فویل تنها معادل ۲۰ درصد ضخامت گرافیتی‌های امروزی است که اجازه می‌دهد باتری‌هاقدرت بیشتری را در یک اندازه کوچک داشته باشند.

solidenergy-batteryبه گفته Qichao Hu مدیر عامل کمپانی SolidEnergy، چگالی انرژی این باتری‌های جدید دو برابر باتری‌های امروزی است بنابر این دستگاه‌های هوشمند نظیر گوشی‌ها می‌توانند در همان اندازه فیزیکی، قدرت باتری دو برابری داشته باشند، یا اینکه میزان قدرت باتری را یکسان نگه دارند و فضای استفادهشده توسط باتری را نصف کنند. این طرح چیزی بیشتر از یک مفهوم اولیه است، در واقع این کمپانی سال گذشته از نمونه اولیه یک باتری رونمایی کرد که اندازه فیزیکی آن نصف باتری آیفون ۶ بود و از ظرفیت ۲ آمپر ساعت برخوردار بود در حالیکه ظرفیت باتری فعلی آیفون ۶ تنها ۱٫۸ آمپر ساعت است. علاوه بر ارائه قدرت بیشتر در اندازه فیزیکی کوچکتر، این باتری‌ها به دلیل غیر قابل اشتعال بودن، امن‌تر از مدل‌های فعلی نیز هستند.

SolidEnergy، قصد دارد از سال آینده این باتری‌ها را برای برخی از دستگاه‌های محبوب و پر مصرف تولید کند. با استفاده از این باتری‌ها، ساعت‌هایهوشمند زیاد نیازی به شارژ پیدا نمی‌کنند و وسایل نقلیه الکتریکی قادرند پیش از نیاز به شارژ باتری، فاصله‌ای که می‌توانند طی کنند را افزایش دهند. در حقیقت Qichao Hu امیدوار است با پشت سر گذاشتن تسلا موفق به تولید باتری‌ای برای وسایل نقلیه شود که تا پیش از نیاز به شارژ مجدد۴۰۰ مایل را طی کند. گوشی‌های هوشمند نیز با استفاده از این باتری‌های جدید می‌توانند علیرغم استفاده سنگین تا ۱ روز انرژی خود را حفظ کنند اما این نکته را نیز باید در نظر داشت که مدت زمان شارژ شدن باتری با ظرفیت دو برابر نسبت به باتری‌های فعلی دو برابر بیشتر به طول می‌انجامد. با اینحال با وجود پیشرفت تکنولوژی شارژ سریع ممکن است در زمان عرضه این باتری‌ها، مدت زمان شارژ شدن آن‌ها چندان هم مشکل بزرگی نباشد.

به طور کلی از آنجایی که عمر باتری یکی از بزرگترین مشکلات گوشی‌های هوشمند امروزی به شمار می‌رود، این تکنولوژی می‌تواند یک مزیت بزرگ برای کاربران گوشی‌های هوشمند باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.